Egyedi piperetáska: készítsd el gyorsan, egyszerűen

Egyedi lovas piperetáska készítése

A lányom sulijába is volt Secret Santa, vagyis mindenki húzzott valakit akit meg kellett ajándékozzon Mikuláskor.
A kislányról akinek ajándékot kellett készíteni annyit tudtunk, hogy szereti a lovakat, lovagol és szereti a rózsaszínt. Ez nekem már óriási segítség volt.
Mivel korábban az én lányom is lovagolt és ő is imádja a lovakat így lovas anyagom volt itthol bőven. Innen jött az ötlet, hogy egy piperetáska készüljön.

Mi kell egy piperetáska elkészítéséhez

Lássuk mit használtam még ehhez a piperetáskához:
– Volt egy adag maradék anyagom, egy Lonetta vászonból. Ez az anyag szövegekkel van díszítve és eredetileg natúr színű volt, de én megfestettem Columbus textilfestékkel (drap, terracotta színek keverékével). Kanapé huzat és sötétítő készült belőle a bemutató üzletünkbe. A Butika.hu webáruház blogjában több cikk és video is van a Columbus festékekről. Itt az anyag fonákját használtam kivülre. A Lonetta vászon kissé vastagabb az átlag pamut textíliáktól, általában sötétítő függönyökhöz, díszpárnákhoz, huzatokhoz használják.
– Rózsaszín fehér apró pettyes anyagot választottam a piperetáska bélésének.
– Lovas panelos anyagot használtam a két oldalára díszitésnek. Ez egy egyszerű, de minőségi pamuvászon volt.
– A neszi Vlieseline S320 vetexel van merevítve. Ezt a dekorvászon belsejére vasaltam fel. Az S320 egy nem túl vastag bevasalós merevítő, a német Freudenberg gyártótól, amivel én nagyon szeretek dolgozni, mert nagyon praktikus és tartós, jó minőségű.
– A lovas anyag Vliesoline Vliesofix segítségével került fel az alapra. A Vliesofix egy két oldalas ragasztófátyol, aminek az egyik oldalán papír van. Felvasalod az anyag fonákjára a ragasztós fátylat, majd lehúzod a papírt. Ezután felvasalod a ragasztófátylas anyagodat az alapra.
Méteres cipzárat használtam záródáshoz. A méteres cipzárban az a jó, hogy nem kell pont a megfelelő hosszúságú cipzár után kutakodnod hanem akkorára vágod amekkorára szükséged van.

Ez a legegyszerűbb téglalap alakú neszi. A lovas anyagot miután felvasaltam az alapra a varrógépem egyik díszítő öltésével is rögzítettem, ez egy olyasmi öltés mint egy kerítés/ karám azért ide illőnek gondoltam.

 

Egyedi lovas piperetáska készítése Egyedi lovas piperetáska készítése
Egyedi lovas piperetáska készítése Egyedi lovas piperetáska készítése
Egyedi lovas piperetáska készítése

Jó munkát kívánok neked, ha te is készítesz egy hasonló neszit!

Olvasd el ezt is

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments