Kötősuli – miért érdemes csatlakozz?

A kötősuli első leckéiben el fogjuk sajátítani az alapokat.
Megmutatom, hogyan szedjük fel a szemeket, hogyan kötjük a sima és a fordított szemeket, hogyan készül a lusta kötés, hogyan készül a csavart minta, hogyan szaporítunk szemeket a kötés szélén az ujjakhoz és végül, hogyan láncoljuk le a szemeket. Ezzel a minimális tudással meg fogunk tudni kötni egy ilyen oversized kardigánt.

A kötősuli első munkája: kössünk együtt egy kardigánt!

Kardigán kötése - KötősuliEhhez a kardigánhoz egy jó vastag fonalat válasszunk és a hozzá illő körkötőtűt.

A butika.hu webáruház kínálatában erre a legalkalmasabb fonal a Lana Gatto Patagónia fonal ami 7mm-es tűvel szépen köthető. A Patagonia fonal, egy 100%-ban merinó gyapjúból készült kötő fonal, amely anyagának és vastagságának köszönhetően tökéletesen alkalmas meleg téli pulóverek, sapkák, kesztyűk kötésére.

Szüksségünk lesz még egy segédtűre a csavart mintához, egy sorszámlálóra és egy merkelő tűre az összeállításhoz. Mindezeket megvásárolhatod egy webáruházban, vagy a közeledben levő hobbi boltban.

Mindeképpen készíts kötéspróbát, hogy ki tud számolni, hány szemre kezd a kötést.

Mit kössek legelőször?

Ha nem érzed magad elég magabiztosnak egy kardigánhoz, akkor azt javaslom köss elsőre egy sálat, 1 sima 1 fordított szem váltakozásával. Egy sálhoz elég ha ezt a két szemet tudod kötni illetve fel tudod szedni a szemeket és a végén le tudod láncolni őket. Ott nem lehet méret probléma, addig kötöd amig a fonalad tart, vagy amilyen hosszúra szeretnéd. Abszolút kezdőknek tökéletes lehet és a kőtősuliban tanult dolgokat is megtanulhatod egy sál megkötése közben is.

Milyen fonallal kezdjek tanulni?

Elsőre nem javaslom, hogy valami szőrös fonallal próbálkozz, mert azok nem annyira valók teljesen kezdőknek. Viszont azt sem tanácsolom, hogy próbára olyat válassz ami nem is tetszik neked, mert akkor nem leled majd örömödet a munkába és nem fogod szívesen viselni a kész darabot.

Ha szeretnél olvasni pár érdekes infót a kötésről és ennek a történelméről, itt megteheted.

Tanulásra fel!

Olvasd el ezt is

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
2 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Erzsi
Erzsi
2 éve

Tetszik,az oldal,alapokat tudok csak kötni,szivesen belépek a csoportba

trackback

[…] féle fonallal való kötés, az intarzia és a norvég minta kötése. Én anno, amikor elkezdtem kötögetni az első holmik közt színes darabok bőven szerepeltek. Mint ez a pulcsi a 1988-1989 téli Fürge […]